Zorgeloos op vakantie gaan is al een eerste voorwaarde voor een geslaagde vakantie. We hopen allemaal dat het ons niet overkomt maar niemand is er vrij van: ook op vakantie kunnen we ziek worden en geneeskundige zorgen bij een dokter of in een ziekenhuis nodig hebben.

Nut van een doorlopende reisverzekering

Dan is het goed een doorlopende reisverzekering te hebben waardoor we niet alleen medische kosten in het buitenland vergoed kunnen krijgen maar waardoor we ook kunnen rekenen op bijstand bij de afhandeling ter plaatse. Eerst en vooral is het van belang welke risico’s we willen verzekeren, zo zijn er bijvoorbeeld maatschappijen die een dekking voor wintersporten aanbieden die mee inbegrepen is in de premie maar vrij nutteloos is wanneer we nooit op wintersport gaan.

Wat wil je verzekeren?

Verder moeten we ook bepalen voor welke gebieden we ons willen verzekeren, gaan we enkel op vakantie in Europa dan hoeven we uiteraard geen verzekering af te sluiten die wereldwijd geldt maar waarvoor we een hogere premie betalen. Het loont dus zeker en vast de moeite je risico’s eens op te lijsten en op basis daarvoor de verschillende reisverzekeringen met elkaar te gaan vergelijken. Het loont niet een verzekering af te sluiten die onnodige risico’s dekt maar al evenmin een verzekering die ons niet voldoende waarborgen biedt. Ga dus gerust op zoek naar de verzekering die best bij je past.

Een doorlopende reisverzekering vergelijken zorgt ervoor dat je de juiste dekking krijgt die het beste bij je past. Independent Duinrand is bijvoorbeeld een organisatie die onafhankelijk reisverzekeringen voor je vergelijkt.

 

Your Message...Your name *...Your email *...Your website...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *