Twee weken geleden was het eindelijk zover: de voetbalreis naar Manchester United was een feit. Maandenlang keken mijn vader en ik hier naar uit. Toen het speelschema net uit was gekomen, was er één wedstrijd waar ik hoe dan ook naar toe wilde: Manchester United-Southampton. Of te wel: Louis van Gaal tegen Koeman, Elia vs Blind en Van Persie. Een wedstrijd met een Hollandse tint in de top van de Premier League. Daar wil iedere voetballiefhebber bij zijn.

Vliegen met RyanAir

We hadden een vroege rit voor de boeg, omdat ons vliegtuig om half 7 ’s ochtends zou vertrekken. We vlogen vanaf Charleroi met RyanAir. Een goedkope vliegmaatschappij, maar dat deerde ons niets. Ondanks de flinke wind die er stond, landden we keurig op tijd, zonder enige turbulentie. Dat is toch ook wel erg prettig. Daar aangekomen pakten we de trein van Manchester naar het centrum. We moesten toen nog een paar minuutjes lopen om daar midden in de stad ons hotel te vinden. Eerst liepen we uiteraard nog een keer verkeerd, maar dat hoort erbij.

Old Trafford. Wat een belevenis.

Wat me opviel bij Old Trafford was de gemoedelijke sfeer die er heerste rondom het stadion. Supporters van zowel Manchester United en Southampton liepen gewoon door elkaar. Nee, ik merkte al: Voetbalreizen Manchester United is een absolute aanrader voor elke voetballiefhebber. De wedstrijd zelf viel wel wat tegen, maar de sfeer in het stadion was absoluut geweldig.

Waar gaat de reis volgend jaar naartoe?

Nu is het de vraag waar de voetbalreis volgend jaar naartoe gaat. Voetbalreizen Liverpool, dat lijkt me ook wel wat. De stad van The Beatles, De Kop. Het moet een absoluut mooie stad zijn!

Your Message...Your name *...Your email *...Your website...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *