Mensen die eigenaar zijn geworden van een eigen camper zullen er uiteraard graag alles aan willen doen om deze op de meest gepaste wijze te verzekeren. Dat is mogelijk door het afsluiten van één van de verschillende camperverzekeringen die op de markt zijn terug te vinden. Wanneer je een dergelijke verzekering wenst af te sluiten is het altijd van belang om stil te blijven staan bij een aantal interessante tips. De belangrijkste tips voor wat het afsluiten van zo’n verzekering betreft hebben we hier op deze pagina voor jou op een rijtje gezet. Hou je rekening met deze tips? Dan zal je gegarandeerd kunnen rekenen op het afsluiten van een zeer interessante camperverzekering.

Tip 1: Elke camperverzekering is eigenlijk (bijna) uniek

Sta je op het punt om één van de camperverzekeringen af te sluiten welke op de markt zijn terug te vinden? Dan zal je tot de vaststelling komen dat er op verschillende vlakken meerdere keuzes dienen te worden gemaakt. Om te beginnen is het bijvoorbeeld zo dat je niet alleen het autoverzekering onderdeel zal moeten afsluiten, wat bovendien ook te denken van het reis gerelateerde onderdeel? Voor elke persoon die een camper wenst te laten verzekeren geldt dat hij of zij wel over bepaalde, specifieke eisen beschikt. Ben jij bijvoorbeeld van plan om alleen in Nederland rond te rijden met je camper? Of ga je er ook mee op vakantie naar het buitenland? In het laatste geval, zijn dat dan alleen vakanties binnen Europa of ga je ook landen buiten de Europese Unie aandoen? Het zijn allemaal belangrijke zaken om rekening mee te houden bij een camperverzekering afsluiten. 

Tip 2: De verzekeringen bestaan uit twee onderdelen

Voor camperverzekeringen geldt dat deze eigenlijk zijn opgebouwd uit twee verschillende onderdelen. Voor het eerste onderdeel geldt dat ze betrekking heeft tot het auto gedeelte. Hiervoor zal je dus met andere woorden een keuze moeten maken tussen de onderstaande opties:

  1. De WA-verzekering; 
  2. De WA+ beperkt cascoverzekering;
  3. De WA+ volledige casco of de allriskverzekering;

De vragen die je jezelf bij het maken van een keuze tussen deze verzekeringen moet stellen zijn dezelfde als bij een standaard autoverzekering het geval is. Sta wat dit betreft dan ook altijd stil bij zaken zoals bijvoorbeeld de waarde van je camper evenals de manier waarop je er gebruik van gaat maken. Heel wat mensen willen per se de allrisk verzekering afsluiten, maar kunnen dat eigenlijk niet echt rechtvaardigen omwille van de beperkte waarde waar hun camper over beschikt. Het is dan ook zeer belangrijk om deze verschillende opties grondig tegenover elkaar af te gaan wegen. 

Let ook op het reisgerelateerde onderdeel van je camperverzekering

Wanneer je de verschillende camperverzekeringen meer in detail gaat kijken zal ook meteen duidelijk worden dat er eveneens reis gerelateerde dekkingen deel van uitmaken. Hoe is de bijstand bijvoorbeeld gedekt in het buitenland? Een aantal belangrijke vragen die je, je op dit vlak moet stellen zijn degene die we hieronder even voor je hebben opgesomd:

  • Hoelang mag je achtereenvolgens in het buitenland vertoeven met je camper?
  • Wat is het maximum aantal kilometers dat je per jaar mag rijden met je camper? 
  • Heb je behoeften aan een dekking in alleen Europa of ook daarbuiten? 
  • Van welk eigen risico is er sprake wanneer je een schadegeval hebt?
  • Hoe is de hulpverlening precies geregeld in zowel binnen- als buitenland?

De bovenstaande vragen die gesteld dienen te worden met betrekking tot de verzekeringsvoorwaarden zijn echt ontzettend belangrijk. Het spreekt voor zich dat ze echter nog lang niet alles zijn. Wees er dus zeker van dat je grondig alle voorwaarden meer in detail gaat kijken. Alleen op die manier zal je finaal echt de juiste keuze kunnen maken voor jouw camper.

camper
Camper

Tip 3: Vergelijk de camperverzekeringen bij verschillende verzekeraars

Het is altijd de moeite waard om de verschillende camperverzekeringen die zijn terug te vinden in het aanbod van meerdere verzekeraars tegenover elkaar af te wegen. Dat is het gevolg omwille van verschillende zaken. Denk hierbij niet alleen aan de dekkingen waar je op kan rekenen, maar wat bovendien ook te denken van de verzekeringspremie die ervoor verschuldigd is? Tussen de verschillende camperverzekeringen kunnen op vlak van premie niet onaanzienlijke verschillen bestaan. Wil je er dus honderd procent zeker van zijn dat je finaal één van de meest interessante camperverzekeringen gaat afsluiten die er op de markt zijn terug te vinden? Dan zal je tot de vaststelling komen dat het uitvoeren van een vergelijking altijd een echte aanrader zal zijn. 

Tip 4: Controleer of je behoeften hebt aan extra dekkingen of niet

Wanneer je een keuze hebt gemaakt tussen de verschillende, standaard camperverzekeringen die op de markt zijn af te sluiten ben je er nog niet helemaal. Je dient er bijvoorbeeld ook nog aandachtig voor te zijn dat er zoiets bestaat als aanvullende of extra dekkingen. Eén van deze dekkingen is bijvoorbeeld een inboedelverzekering voor inboedel welke zich niet in je woning bevindt. 

Indien je een inboedelverzekering hebt afgesloten zal je altijd tot de vaststelling komen dat er in de verzekeringsvoorwaarden staat opgenomen dat de dekking enkel en alleen geldt voor de inboedel die zich in de woning bevindt. Wil je er ook voor zorgen dat de inboedel buiten het huis is verzekerd? In dat geval zal je daar een speciale buitenhuisdekking voor moeten voorzien. Door middel van een dergelijke verzekering is het eveneens mogelijk om de inboedel in je camper in te dekken. Hou ook hier in ieder geval rekening mee bij het afsluiten van één van de camperverzekeringen op de markt. 

Tip 5: Besparen op je camperverzekering? Dat kan zo! 

Voor camperverzekeringen geldt dat ze in de praktijk zeker en vast niet erg duur hoeven te zijn, integendeel. Wel zal je tot de vaststelling komen dat er heel wat verschillende keuzes zijn die de premie van jouw camperverzekering kunnen beïnvloeden. Dit begint uiteraard met de keuze voor het type auto gerelateerde onderdeel. Ook het aantal extra reis gerelateerde dekkingen speelt uiteraard een niet onbelangrijke rol. Wil je er bovendien voor kunnen zorgen dat er nog meer kan worden bespaard op de standaard verzekeringspremie bij camperverzekeringen? Dan zou je er ook altijd nog voor kunnen kiezen om het eigen risico van de verzekering enigszins te verhogen. Zo worden alle camperverzekeringen op de markt nog net een tikkeltje voordeliger gemaakt!

Meer informatie nodig? Klik hier.

Your Message...Your name *...Your email *...Your website...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *