Een weekend Ardennen is een leuk idee als je er even kort tussenuit wil. Je bent namelijk binnen een mum van tijd met de auto in dit prachtige gebied in België. Ondanks dat de Ardennen zo dichtbij zijn, is het een heel andere omgeving dan wij in Nederland gewend zijn. Of je nu juist wilt genieten van de rust of juist actief op avontuur uit wil, de lokale natuur heeft namelijk voor iedereen iets te bieden.

Kamperen

Tijdens een weekend Ardennen moet je natuurlijk wel kamperen, want dit hoort er nou eenmaal bij. Gelukkig kun je de term kamperen vrij breed interpreteren. Zo kun je echt op bivak gaan of in een tent slapen om het echt buitengevoel de ervaren. Voor de mensen die wat meer luxe willen, zijn er natuurlijk genoeg campings met blokhutten, stacaravans en vakantiehuizen.

Genieten van rust

Er zijn in de Belgische Ardennen ook veel seniorencampings. Hier komen mensen op leeftijd graag genieten van de rust op campings in België. Natuurlijk is dit niet alleen prettig voor mensen op leeftijd, maar kan iedereen de Ardennen gebruiken om de drukte van het dagelijks leven te ontvluchten. De regio beschikt over een prachtige flora en fauna, dus natuurliefhebbers voelen zich hier zeker op hun plek. Er zijn dan ook talloze wandel- en fietsroutes die langs de mooiste plekjes in deze streek komen.

Survival Ardennen

De meeste toeristen die naar de Ardennen gaan, komen echter voor een avontuurlijke tijd. Daar is het gebied dan ook echt voor geschikt. Er zijn meerdere outdoor en survival bedrijven gevestigd, omdat het laaggebergte en de rivieren natuurlijk veel mogelijkheden bieden voor uitdagende activiteiten. Je kunt onder andere paintballen, kajakken, quad rijden, bergbeklimmen, mountainbiken en raften. Buiten deze activiteiten zijn er natuurlijk nog veel meer. Zo krijg je je weekend makkelijk vol. Misschien moet je zelfs een keertje teruggaan, omdat je nog veel meer survival activiteiten op je to-do list hebt staan!

Your Message...Your name *...Your email *...Your website...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *