Grenzend aan Frankrijk en Portugal in het Zuidwesten van Europa, ligt Spanje. Een erg geliefd als vakantieland. Tot Spanje behoren ook nog de Canarische eilanden, Balearen eilanden en Afrikaanse exclaves. Spanje biedt genoeg mogelijkheden voor de perfecte vakantie. Jaarlijks gaan er ongeveer één miljoen Nederlanders op vakantie naar Spanje. Daarmee staat Spanje hoog in de top 5 van vakantiebestemmingen van Nederlanders. Dit komt vooral door het lekkere klimaat.

Het land zelf
Spanje telt vandaag de dag 48 miljoen inwoner. Met als grootste stad, de hoofdstad Madrid. Op de tweede plek staat de stad Barcelona. Spanje kent 6 verschillende klimaten: het mediterraan, subtropisch, woestijn, land, zee en hooggebergteklimaat. De klimaten zijn verspreid over het land, streek. De taal die er wordt gesproken is Spaans. Spanje kent een onregelmatig landschap, dit heeft ook te maken met de verschillende klimaten.

Gran Canaria, een van de Canarische eilanden
Gran Canaria is één van de zeven eilanden van de Canarische eilanden. Het is het op twee na grootste eiland. Met meer dan 1,5 miljoen bezoekers per jaar, is het een erg populaire vakantiebestemming. Gran Canaria biedt met haar 236 km kust ongeveer 160 verschillende stranden. Je vindt in het Noorden van het eiland verschillende steen stranden, in het Zuiden waar de meeste toeristen op af komen liggen mooie zandstranden. De stranden Playa del Inglés en Maspalomas bieden de toeristen een lange boulevard met hotels, bars, restaurants en clubs. Erg populair en druk tijdens de zomermaanden.

Ben je het strand zat? Dan kun je je een dag vermaken in het Palmitos park. Het is een prachtig dierenpark. Je kunt door prachtige tuinen wandelen, verschillende diersoorten bezoeken en een dolfijnenshow en of vogelshows bijwonen. Het park is echt een aanrader voor een leuk dagje uit, kies wel een iets koelere dag uit. Om een hele dag in de hitte te lopen is niet echt ideaal. Voor €30 p.p., €22 online heeft u een dag vol plezier!

Spanje biedt veel vakantie huizen, appartementen en villa’s aan. Spanje is met de auto en het vliegtuig bereikbaar. Voor de Canarische, Balearen eilanden en de Afrikaanse exclaves is alleen bereikbaar per vliegtuig. Geweldige Spaanse vakantiehuizen zijn te vinden op Taha.nl.

Your Message...Your name *...Your email *...Your website...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *