Binnenkort ga je op vakantie, of je gaat regelmatig op reis. Je weet dat er allerlei dingen kunnen gebeuren, wanneer je op reis bent. Dit wordt vaak niet standaard verzekerd.

Allereerst, wat is voordeliger?

Is het slimmer om naar een doorlopende reisverzekering te kijken?
En zo ja? Wat verzeker je dan wel, en wat verzeker je niet?
Waarvoor ben je standaard verzekerd en is dit overal hetzelfde?

Waar kun je reisverzekeringen vergelijken?

Op de website “reisverzekering.nl” kun je slim op basis van je geboortedatum, keuze dekkingsgebied, duur reis en de exacte onderdelen, die je wilt verzekeren, verschillende reisverzekeringen vergelijken.

Proef op de som!

Selecteer je geboortedatum, het dekkingsgebied (Europa) en de maximale reisduur. Ik zou 45 dagen nemen, omdat je dan zowel 45 als 365 dagen per trip kunt zien. Het valt mij op dat het Centraal Beheer steeds goed scoort met zijn 365 trip vergeleken met kortere trips van het Aegon, FBTO of OHRA. OHRA, die blijft het langste als goede concurrent van Centraal Beheer op de rit.

Wat zit er standaard bij?

De bagage is tot maximaal een bedrag van 2500 euro mee verzekerd. Bovendien kun je gestolen geld tot 200 euro in het basistarief mee verzekeren en ben je voor ongevallen in buitenland verzekerd. Tenminste bij het Centraal beheer. Wanneer je het met bijvoorbeeld OHRA vergelijkt, dan loopt het maandbedrag heel snel op. En anderen vallen in de lijst af.

Wat zit er standaard niet bij?

Een annuleringsverzekering en een aanvullende ziektekostenverzekering zit er niet bij. Indien je een aanvullende ziektekostenverzekering wil, kijk dan eerst naar je eigen ziektekostenverzekering. Wat bieden zij? Dit geldt ook voor je autoverzekering, wat betreft autopech en vervangend vervoer.

Wintersport of duiken?

Ga je graag in de zomer duiken en in de winter op wintersport, dan moet je je hiervoor extra verzekeren. Onderneem je ook gevaarlijke sporten? Dan blijft Univé over, mits je niet langer dan 60 dagen gaat.

Your Message...Your name *...Your email *...Your website...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *