Venetië staat bekend als één van de meest romantische steden ter wereld, maar is ook erg geschikt voor een stedentrip met de hele familie.

Water en bruggen

Ja daar zijn er veel van in Venetië, en de stad staat hier dan ook om bekend. Een gondelvaart is natuurlijk een hele leuke belevenis maar is wel prijzig. Als je er het geld voor over hebt is het zeker iets om een keer te doen. De Canal Grande is de belangrijkste “straat” in Venetië, ontdek hier de unieke architectuur van de huizen en andere gebouwen. Over de Canal Grande vindt je ook de Rialtobrug, één van de mooiste en oudste bruggen van Venetië, deze is zeker een bezoekje waard.

Architectuur

Door heel Venetië zijn prachtige gebouwen te vinden en gezellige pleintjes. Het San Marcoplein is dan ook altijd druk bezocht (vooral door toeristen) maar het is het zeker waard om een kijkje te nemen bij de San Marco Basiliek en zijn prachtige façade. Vergeet vooral niet om ook de wat kleinere straatjes in te gaan, hier is het vaak rustiger en kun je genieten van de gezellige Italiaanse sfeer aangezien hier weinig toeristen komen. Ook hier vindt je mooie gebouwen met een interessante geschiedenis, dat wil je zeker niet missen.

Your Message...Your name *...Your email *...Your website...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *