Als je aan vakantie in het Turkije denkt dan denk je natuurlijk direct aan zon, strand en zee. Het land kent prachtige bezienswaardigheden maar Turkije heeft zijn populariteit vooral te danken aan de zonvakanties. Heel veel Nederlanders vertrekken ieder jaar weer naar het land om te genieten van hun welverdiende rust. Er zijn een heleboel stranden te vinden. De drie mooiste stranden nemen we je met je door in het onderstaande overzicht. 

Iztuzu strand in Dalyan

Eén van de mooiste stranden volgens veel strandgangers kun je vinden in het kleinste plaatsje Dalyan. Het is een klein plaatsje met maar 4700 inwoners en ligt aan de zuidkust. Doordat het geen populairste plaats onder toeristen is ben je gegarandeerd van een heerlijke rust. Het strand is niet omringt door hoge gebouwen maar door groen. het is een perfectie combinatie voor wanneer je van strand en de natuur houdt. En als extraatje heb je ook nog de mogelijkheid om hier schildpadden te spotten!

turkije strand
Turkije staat bekend om mooie stranden

Mermerli strand in Antalya

In Antalya kun je meerdere stranden vinden die veel populariteit genieten. Het is over het algemeen wel een stuk drukker omdat het veel wordt bezocht door toeristen en daarbij ook nog eens de lokale bewoners. Het Mermerli strand die iets verder weg ligt van de andere stranden is een stuk beter te doen omdat het wat minder bekend is. Je hebt hier de mogelijkheid om te genieten van verschillende horecagelegenheden en je kunt ook een strandbed huren. Bekijk resort in deze stad hier: https://resortsturkije.nl/.

Kabak baai in Oludeniz

Wil je met je gezin of met vrienden genieten op een strand waar het niet overloopt van toeristen bezoek dan eens de Kabai baai die je kunt vinden in het plaatje Oludeniz. Het is een afgelegen stuk strand waar de lokale mensen vooral genieten van het mooie weer. Je hebt er ook geen last van vaartuigen omdat deze hier niet varen. Er is horecagelegenheid beschikbaar voor wanneer je een hapje eten wilt halen of wat wilt drinken. Hou er tot slot wel rekening mee dat je een stuk dient te wandelen voordat je bij het strand bent.

Your Message...Your name *...Your email *...Your website...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *