Voor je het weet is het al bijna weer zomervakantie. Wat staat er dit jaar bij jou op de planning? Doe inspiratie op en plan snel je topvakantie met behulp van onze vakantietips. Ga je aankomend jaar naar het buitenland of lijkt het je ook lekker om eens te kamperen in eigen land.

Tip 1: Kamperen

Hoe leuk is het om de natuur te beleven door te gaan kamperen. Kamperen kun je overal. Het enige wat je nodig hebt is een tent of een caravan. Bezit je een caravan? Om meer ruimte te creëren is het raadzaam om een voortent mee te nemen, zodat je het comfort en gemak tijdens de vakantie vergroot. Je kunt hierdoor extra spullen opslaan en beschut zitten als het regent. Een prachtige plaats om te kamperen is Zeeland. Kom heerlijk tot rust vlakbij de zee. Stal je tent of caravan uit en spring in het water. Daarnaast kun je in Zeeland leuke uitstapjes maken, zoals de indrukwekkende Deltawerken, de allergrootste stormvloedkering ter wereld of bezoek met kinderen het Deltapark met zeehonden shows. 

Tip 2: Fietsvakantie

Wie graag op avontuur gaat en verschillende plaatsen wil ontdekken, is een fietsvakantie de ideale reis. Je krijgt beweging, frisse lucht en daarnaast ervaar je hoge mate van vrijheid, omdat je overal naartoe fietst. Erg mooie omgevingen om te vertoeven zijn Saksisch Zwitserland in Duitsland en Noord-Bohemen in Tsjechië. Als je in deze omgeving fietst, geniet je van de mooie omgeving langs de Elbe-rivier. Daarnaast aanschouw je de cultuurhistorie van de Elberadweg. 

Tip 3: Wandelvakantie

Welke plaats of weersomstandigheden jij je bevindt. Wandelen kan altijd en overal. Pak je wandelschoenen en fijne wandelkleding. Je wandelvakantie is klaar om te beginnen. Een fantastische omgeving om te wandelen is op Tenerife. Één van de Canarische eilanden van Spanje. Tussen de lavavelden vind je unieke rotsformaties in allerlei kleuren. Daarnaast is het eiland omgeven door dennenbossen met mooie paden en een prachtige kuststrook uitgerust met palmbomen en cactussen. 

voortent
Op zoek naar een nieuwe voortent?

Tip 4: Rondreis

Een van de mooiste landen om een rondreis te maken is Italië. Het voordeel van Italië is dat je er met de auto zo bent en de reis hoef je niet in één keer af te leggen. Een tip om van het prachtige uitzicht te genieten is het hoogste punt van de Dolomieten. Of wandel langs de mooiste wandelroute van Italië op de Sentiero degli dei langs de Amalfikust. Het paradijs voor fiets- en wandelliefhebbers. De route wordt ook wel het pad van de goden genoemd. Houd je meer van stedentrips? Een tips die we je meegeven is de stad Florence, deze marktstad is een van de de beroemdste kunststeden. Denk alleen al aan de kenmerkende architectuur.

Keuze vakantie

De keuze van je volgende is erg afhankelijk van eigen interesses. We hopen met deze tips inspiratie te hebben gegeven voor jouw volgende vakantie.

Your Message...Your name *...Your email *...Your website...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *