Sinds de val van “De Muur” is Tsjechië een populair vakantieland geworden. Dat is niet verwonderlijk. Het land heeft veel mogelijkheden om te ontspannen. Wat mag je niet missen in Tsjechië?

De stad Praag
De hoofdstad van Tsjechië trekt veel toeristen. Deze oude Bomeense stad is een lust voor het oog. Wie kent niet de prachtige Karelsbrug over de Moldau? Een andere bezienswaardigheid is het astronomisch uurwerk op het Oudestadsplein. Wie graag een wandeling door de stad maakt mag beslist de Praagse Burcht en de oude Joodse wijk niet missen.

Actieve vakanties
Tsjechië heeft de liefhebber van een actieve vakantie veel te bieden. Veel plaatsen in het land zijn geschikt voor mountainbiken, klimmen en raften. Vergeet vooral je wandelschoenen niet mee te nemen; op die manier zie je het meest van de omgeving.

Geniet van de kuuroorden
Bohemen staat van oudsher bekend om zijn prachtige kuuroorden. Waarom zou je jezelf niet eens verwennen? In gespecialiseerde hotels kun je genieten van sauna’s, kuurbaden, en massages. Je komt gegarandeerd uitgerust thuis.

Ben je een watersportliefhebber?
Ook de liefhebber van watersport komt in Tsjechië aan zijn trekken. Het Lipnomeer heeft veel te bieden. Je kunt hier zwemmen, windsurfen en zeilen. Gooi je liever een hengeltje uit? Dat treft, dit gebied staat bekend om zijn goede visstand.

Your Message...Your name *...Your email *...Your website...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *