Combineer je reis naar Barcelona met een leuke voetbalreis naar FC Barcelona. Bij voetbalclub FC Barcelona speelt men attractief voetbal en speelt men jaar in jaar uit mee om de titel. Zo ook dit seizoen weer.

Terugblik op een bizar seizoen

FC Barcelona is voor de 23e keer de beste van La Liga door een 0-1 winst op Atlético de Madrid in het Vicente Calderon op zondag 17 mei 2015. Natuurlijk was het Lionel Messi die het enige doelpunt maakte en zo FC Barcelona de 7e titel in 10 jaar tijd bezorgde!

Dit is één van de meest interessante seizoenen geweest van de afgelopen jaren. Vanaf het begin van het seizoen presteerde FC Barcelona tegen de verwachting in. Luiz Suarez was geschorst tot eind oktober maar Barca won 7 van haar eerste 8 wedstrijden en keeper Claudio Bravo hield zelfs 754 minuten lang zijn doel schoon toen Barca op 25 oktober op bezoek ging in het Santiago Bernabéu.

Real Madrid stuurde El Blaugrana met een 3-1 nederlaag terug naar huis en de volgende thuiswedstrijd tegen Celta de Vigo leverde een ontluisterende 0-1 nederlaag op.

Maar Barcelona herstelde zich en won 5 van de volgende 6 wedstrijden maar speelde niet fantastisch en het leek wel of het spel begon te haperen. De supersterren Messi, Suarez en Neymar gaven niet thuis en het rotatiebeleid van Luis Enrique van eerder dit seizoen leek het team op te breken: er waren geen vastigheden waar de ploeg op kun terugvallen. Ook buiten het veld werd het onrustig: Luis Enrique kwam onder vuur te liggen, technisch directeur Andoni Zubizarreta werd ontslagen en clubpresident Bartomeu kondigde vervroegde verkiezingen aan, in de zomer van 2015. Al met al leek het een verloren seizoen te worden voor Barcelona, ook omdat Real Madrid wel goed draaide en op dat moment koploper is.

Maar toch was daar de ommekeer die begon met de thuiswedstrijd tegen Atlético Madrid begin januari, de eerste van een serie van 6 overwinningen op rij. Veertien wedstrijden voor het einde werd de koppositie overgenomen en nooit meer afgestaan. Wanneer Barca in een dipje dreigde te raken was daar altijd weer een Champions League succes wat weer doorwerkte in de competitie.

Na de 2-2 in Sevilla was de voorsprong op Real Madrid nog maar 2 punten wat betekende dat MSN en consorten zich geen misstap meer konden veroorloven maar Messi, Suarez en Neymar leidden Barca naar weer 6 overwinningen op rij. Voeg daarbij de overwinningen in de Champions League op Man City, PSG en Bayern München en FC Barcelona voelde dat het onoverwinnelijk werd.

Tegen Atlético leidde Messi zijn ploeg naar de 23e titel en stelt zich weer nadrukkelijk kandidaat voor de Ballon d’Or, wat zijn 5e zou zijn.

Na La Liga nog de Copa del Rey en de Champions League?

Of je nu op de 3e ring achter het doel zit, 1e ring lange zijde of je zelfs een VIP ticket inclusief eten en drinken kan veroorloven, Camp Nou is machtig en een wedstrijd van FC Barcelona bezoeken is een must voor elke voetballiefhebber. Ieder kind wil Lionel Messi natuurlijk zien spelen in Camp Nou.

BVR United biedt de voetballiefhebber al deze mogelijkheden. Inclusief 2 of meerdere overnachtingen in een 3* of 4* hotel bieden wij jou voetbalreizen aan naar de kampioen FC Barcelona tot grote tevredenheid van onze klanten. Vanaf juli zijn de voetbalreizen naar FC Barcelona weer te boeken op onze website www.bvr-united.nl. Tot snel!

Your Message...Your name *...Your email *...Your website...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *