De dagen worden korter, het wordt kouder en langzaam kunnen we weer gaan hopen op wat sneeuw. Dat kan maar een ding betekenen, we gaan weer richting kerst! En wat is er leuker dan je voor te bereiden op deze gezellige dagen dan door een kerstmarkt te bezoeken?

Hoe zijn kerstmarkten ontstaan?

Het is niet helemaal precies duidelijk waar de kerstmarkt precies is ontstaan, maar waarschijnlijk was dit ergens in Duitsland. We kennen de Duitse kerstmarkten natuurlijk van de schattige houten huisjes met lichtjes eraan die verspreid op een plein staan. De functie die de kerstmarkten nu hebben is vrijwel hetzelfde gebleven. Ze werden namelijk georganiseerd om gezelligheid en licht naar de stad te brengen in de donkerste maanden van het jaar. Wat opvallend is dat vroeger de kerstmarkten expres rondom de kerk werden gehouden in de hoop dat de kerk zo meer bezoekers zou krijgen tijdens de kerstdagen. Er kwamen wel meer bezoekers bij de kerk, maar echt in de kerk kwamen ze niet, de kerstmarkt was namelijk veel te gezellig!
Kerstmarkt
Wil je naar een mooie kerstmarkt in het buitenland? Met busreizen kan je hier naartoe gaan en genieten van al het moois wat steden te bieden hebben.

Populairste kerstmarkten

Op zoek naar een leuke kerstmarkt binnen Nederland? In het zuiden van Nederland kun je dan terecht in het mooie plaatsje Valkenburg. Naast dat deze plaats bekend staat om haar grotten kun je hier ook naar toe voor een mooie kerstmarkt! Ook in Deventer zit je helemaal goed op het Dickens festijn. Deze kerstmarkt is geheel in de stijl van Charles Dickens’ ‘A Christmas Carol’. Natuurlijk kun je in Nederland in nog meer steden terecht voor kerstmarkten, waaronder in Breda, Dordrecht of Maastricht!
In Duitsland zijn de echte weihnachtsmarkten erg populair. Voor de mooiste kerstmarkten kun je terecht in bijvoorbeeld Dusseldorf, Keulen, Aken en Oberhausen. Omdat busbedrijven, zoals Muijs Scaldis, ook op de hoogte zijn van de populariteit van deze kerstmarkten kun je relatief goedkoop een dagje met de bus naar Duitsland reizen om je helemaal in kerstsfeer te begeven op een van de kerstmarkten! Een Busreis naar Keulen voor de kerstmarkt is enorm in populariteit aan het stijgen.
Your Message...Your name *...Your email *...Your website...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *