Mensen zijn tegenwoordig steeds meer bezig met gezondheid en beweging. Veel mensen hebben te lijden aan overgewicht en er wordt vanuit de overheid regelmatig druk uit geoefend om gezonder te gaan leven en meer te gaan bewegen. Wat voor soort bewegen maakt niet veel uit, dit kan fietsen, wandelen, sporten of gewoon huishouden doen zijn. Mits er maar minimaal 0,5 uur per dag intensief wordt bewogen. Veel mensen kiezen voor wandelen omdat dit lekker laagdrempelig is en niets kost. Dit artikel gaat over wandelen in de Kempen en dan voornamelijk de Brabantse Kempen.

De Kempen in Noord-Brabant

Kom je uit de provincie Noord-Brabant in Nederland? Of nog beter uit de regio Zuid-Oost Brabant? Dan kan je makkelijk starten met wandelen in de Kempen. Vanuit verschillende plaatsen en regio’s kan de wandeltocht ingezet worden. De Brabantse Kempen bestrekken de omgeving van de plaatsen Oirschot, Bergeijk, Eersel, Bladel, Hilvarenbeek en Reusel- de Mierden. Vanuit deze plaatsen zijn er honderden startpunten voor wandeltochten door de prachtige omgeving van deze natuurlijke streek. De VVV heeft er zelfs een speciale website aan gewijd: vvvdebrabantsekempen.nl.

Wandelen
Wandelen door de Brabantse Kempen wordt steeds populairder.

Oirschot

Eén van de parels van Brabantse De Kempen is de gemeente Oirschot. Oirschot heeft de als slogan: Monument in het Groen. Dit slaat op het groot aantal monumenten dat Oirschot rijk is en de dat het gelegen is tussen veel natuurgebieden zoals het natuurgebied in de Brabantse Kempen. Ook zijn de bossen en natuurgebieden de Baest, Landgoed Heerenbeek, Natuurgebied De Kampina en De Mortelen. Allemaal mooie gebieden waar je tijdens het wandelen kan genieten van flora en fauna van bijzondere diversiteit. Oirschot is een toeristisch centrum en er zijn veel campings, B&B’s en hotels te vinden. Camping De Bocht wordt door wandelaars gebruikt als uitvalspunt voor een wandeling door de Kempen. Op de website van Camping De Bocht staan wandeltochten door de Kempen vermeld op de pagina Wandelen in De Kempen.

Your Message...Your name *...Your email *...Your website...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *