Tijdens de vakantiereis in maar ook buiten Nederland is het echt handig een goede verzekering af te sluiten voor mogelijke diefstal van je spullen, hulp bij ongevallen of vanwege de verplichting. Geen gedoe en rust bij pech tijdens de vakantie!

Er is onderscheid in te brengen tussen een aflopende en doorlopende reis. De aflopende reisverzekering biedt alleen (mogelijke) dekking voor die ene reis. Daarentegen is de doorlopende reisverzekering een product voor reizen over het hele kalenderjaar. Het aantal reizen in een jaar is dus bepalend voor het maken van de juiste keuze voor deze dekkingen.

Bovendien is het handig een annuleringsdekking af te sluiten. Deze verzekering biedt dekking voor het niet doorgaan van de reis als gevolg van bepaalde situaties voorafgaande aan de reis. Zodoende is er een deel van de financiële gevolgen van het niet doorgaan van de vakantie al min of meer beperkt.
Daarnaast biedt deze verzekering ook dekking in geval van ziekte tijdens je vakantieverblijf.

Wanneer je twee of meerdere vakanties per jaar op vakantie gaat, dan is het verstandig een doorlopende reisverzekering aan te schaffen. Doe dit altijd in combinatie met een annuleringsdekking. De geringe premiebetaling weegt totaal niet op tegen het mogelijke ongemak en moeilijkheden tijdens je vakantie.

Wil je weten of voor jou een doorlopende of kortlopende reisverzekering van toepassing is? Ga dan naar www.independent.nl. Hier kan je heel snel voor jou de reisverzekering afsluiten die het beste bij je past.

Your Message...Your name *...Your email *...Your website...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *