Je bent misschien al eens gaan kamperen op een camping en je vond het wel leuk, maar je wil meer avontuur. Dan is het zeker een goed idee om te gaan kamperen in de bergen, maar er zijn zeker een aantal dingen die je moet weten voor je er op uit trekt als je nog niets weet over kamperen in de bergen.

Wat heb je nodig?

Het is belangrijk om te weten wat je nodig hebt en je mag zeker ook niets vergeten. Het kan dus handig zijn om een soort van checklist te maken waar alles op staat dat je nodig hebt. Één van de belangrijkste dingen die je nodig hebt zijn een tent en slaapzakken. Je moet natuurlijk goed kunnen slapen om de volgende dag fit te zijn. Misschien wil je die volgende dag dan wel een wandeling maken. Hiervoor heb je zeker genoeg drinken nodig. Het beste dat je kan meenemen is gewoon water. Na een wandeling of een andere leuke activiteit heb je waarschijnlijk honger, dus vergeet zeker je eten niet.

Kamperen in de bergen

Wat kan er mislopen?

Bij alle soorten activiteiten kan er iets mislopen, dus ook bij kamperen in de bergen. Je kan misschien verloren lopen en de rest van je groep nergens zien of horen. Het is dus belangrijk om iets bij te hebben om de weg te vinden. Misschien wil je het op de normale manier doen en maak je gebruik van een kompas, maar het kan ook zijn dat je het jezelf gemakkelijk wil maken, dus dan maak je gebruik van je smartphone om te communiceren.

Stel nu dat je geen drinken of eten meer hebt kan je altijd zelf bronnen zoeken. Je moet er wel altijd rekening mee houden dat dit een vertrouwde waterbron of plant is zodat je zeker niet ziek wordt. Dit zal niet voorkomen als je genoeg eten mee hebt, maar toch nog eens een extra herinnering.

Your Message...Your name *...Your email *...Your website...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *