Simpele water speelobjecten

 

Wat is er leuker dan bij warm weer te spelen met water? Dit kan heel simpel met huis-, tuin- en keukenattributen. Voor kleintjes voldoen een bak met water en een lege shampoofles prima. Met een klein plastic gietertje de planten water geven, vinden ze ook helemaal geweldig. Je kunt ook de tuinslang met sproeier aanzetten.

 

Waterspeelgoed

 

Worden de kinderen wat groter dan is wat meer afwisseling en uitdaging natuurlijk wel erg leuk. Hier zijn allerlei water speelobjecten voor te verkrijgen. Mogelijkheden genoeg. Tegenwoordig zijn er allerlei plastic beesten waar je de tuinslang op aan kunt sluiten, waarmee je complete fonteinen kunt creëren. Ook zijn er waterbanen met sluizen, bootjes, bruggen en pompen verkrijgbaar. Ook gegarandeerd uren speelplezier! Helemaal leuk is het om een watertafel neer te zetten, waarin naast water ook een gedeelte gevuld is met zand. Het wordt misschien wel een vieze smeerboel, maar dat weegt niet op tegen het plezier wat je kinderen ervan hebben. Natuurlijk blijven zwembaden ook altijd populair bij warm weer. Ze zijn er in alle soorten en maten, van kleine opblaasbare, tot zwembaden die je op moet zetten en waar een filter en een glijbaan bij geleverd kunnen worden. Voor extra speelplezier in het zwembad zijn er opblaasbanden, luchtbedden, opblaasfiguren en opblaasbootjes te kust en te keur verkrijgbaar. Deze artikelen zijn ook geschikt om mee te nemen naar de zee of een meer wanneer je daar in gaat zwemmen.

 

water speelobjecten
Wat is er nu leuker voor een kind dan plezier hebben in een zwembad. Water speelobjecten zullen dit plezier zeker vergroten.

Watergevecht

 

Wil je een wateractiviteit die niet zoveel voorbereiding vraagt? Organiseer dan een watergevecht met waterpistolen, emmers water of waterballonnen. Heb je geen waterpistool? Neem dan de plantenspuit. Plezier en succes verzekerd!

 

Spelletjes met waterattributen

 

Op vakantie of tijdens een kinderfeestje is er bij warm weer niets leuker dan spelletjes te doen met water. Denk bijvoorbeeld aan watervoetbal met plastic flesjes gevuld met water. Of zet een estafetteparcours uit wat gelopen moet worden met een dienblad waarop bekertjes met water staan. Met wat grotere kinderen is het ook leuk om sponstikkertje te doen. De tikker tikt de andere kinderen dan met een natte spons. Ook kun je voor een variant van ballontrappertje kiezen. Je vult de ballonnen voordat je ze aan het been van de deelnemers vastbindt, eerst met wat water. De kinderen moeten dan proberen om elkaars ballon kapot te trappen. Simpel voor te bereiden, zonder dat je teveel spullen nodig hebt, maar het levert een hoop plezier op.

 

Nog meer ideeën?

 

Kijk eens op de website van speelgoedwinkels en warenhuizen en zie wat voor waterspeelgoed en andere water speelobjecten er allemaal te koop zijn. Daarnaast vind je op internet ook hele leuke sites met suggesties voor het organiseren van spelletjes met water.

Your Message...Your name *...Your email *...Your website...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *