Afgelopen winter was ik met mijn vrienden een weekend op wintersport. Het was genieten. We waren met de auto naar Zell am See gereden. Hier heb je een prachtig skigebied. Het Oostenrijkse Zell am See is vernoemd naar het enorme meer wat aan het plaatsje grenst. Daarnaast ligt het skigebied Kaprun er dicht in de buurt. Hier zijn prachtige gletsjers waar je tot wel 2.500 meter hoogte kan skiën.

Op weg naar Oostenrijk

Vanuit Groningen is het een behoorlijk eind rijden om naar Zell am See te rijden. In totaal rijd je er 1000 kilometer over om er te komen. Maar voordat je de auto instapt moet je jezelf goed voorbereiden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je een wintercheck hebt gehad bij de garage. Denk bijvoorbeeld aan het pijlen van je motorolie, het toevoegen van antivries, dat je winterbanden hebt toegevoegd en dat je sneeuwkettingen meeneemt.

Vriendelijk personeel bij aankomst

We hadden in Zell am See een hotel geboekt. Hier waren zeer vriendelijk mensen aanwezig. We hadden ingecheckt, maar tegelijkertijd vroegen ze ons of we wat te eten wilden. We konden zo aanschuiven in het restaurant. Dit is wel zo prettig na een lange rit.

Daarna de piste op

We hadden skipassen gekocht die vijf dagen geldig waren. We genoten van het heerlijke weer. We waren net in de periode dat er behoorlijk wat sneeuw was gevallen. Hierdoor konden we al gauw omhoog worden getakeld, waarna we roetsjend de piste afgingen. Het was in een woord genieten.

Tijd om naar huis te gaan

Na behoorlijk wat avondjes après-ski, lekker boarden of skiën was het tijd om weer in te pakken. Jammer, maar het is eenmaal niet anders. We stapten ’s ochtends vroeg de auto in, waarna we vertrokken naar huis. Wat behoorlijk jammer was dat we bij thuiskomst erachter kwamen dat er was ingebroken. De sloten waren geforceerd en de televisie, radio-installatie en andere zaken waren meegenomen. Daarom belde ik deslotenmakergroningen.nl op om de sloten te vervangen en voor tips om het huis beter te beveiligen.

Maar al met al was het een vakantie om nooit meer te vergeten. Ik heb genoten van mijn tijd met mijn vrienden en vriendin. Zell am See is absoluut een aanrader om een keer naar toe te gaan wanneer je op skivakantie wilt gaan.

Your Message...Your name *...Your email *...Your website...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *