De badplaats Chersonissos op het Griekse eiland Kreta is een populaire bestemming. En dat is goed verklaarbaar, want er valt van alles te doen in Chersonissos.

Allereerst zijn er enorm veel bars, restaurants, discotheken en hippe feesten te vinden. Voor veel jongeren is Chersonissos dan ook een bruisende vakantiebestemming. En overdag kan je er genieten op het strand, je roes uitslapen of juist actief gebruik maken van de vele watersportmogelijkheden. En voor wie graag shopt, kan hier ook zijn of haar hart ophalen. Er zijn uiteenlopende winkeltjes te vinden langs de gezellige boulevard. En in het centrum, dat voornamelijk uit kronkelende straatjes bestaat, zijn nog meer winkels te vinden. En natuurlijk gezellige bars en tavernes waar je heerlijk tussen het shoppen door van een koud biertje of ijskoffie kan genieten.

Excursies
Wil je behalve feesten en zonnen ook wat cultuur opsnuiven? Dat kan zeker als je op vakantie bent in Chersonissos. Door de centrale ligging is deze plek namelijk ook een ideale uitvalsbasis om leuke dingen te ondernemen of mooie bezienswaardigheden te bezoeken. Er zijn bijvoorbeeld mountainbike excursies, jeepsafari’s en boottochten vanuit de haven te boeken, maar vergeet ook Knossos niet, één van de belangrijkste Minoïsche opgravingen op het eiland, met het nabijgelegen Archeologisch Museum van Heraklion. Of het gezellige plaatsje Agios Nikolaos, dat slechts op een half uurtje van Chersonissos ligt en ook wel het Saint Tropez van Kreta wordt genoemd.

Your Message...Your name *...Your email *...Your website...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *