Voor vertrek is het verstandig dat u controleert of vaccinaties voor Argentinie verplicht zijn. Meer informatie vindt je hier.

Zoals met de meeste vakanties in Argentinië, begint u uw reis in de bruisende stad Buenos Aires. Het is zeker de moeite waard om hier een paar dagen door te brengen om echt de kans te krijgen om de levendige sfeer te verkennen en op te snuiven. Ga naar de tangodistrict San Telmo en ontdek de vele straatdansers en artiesten. Als je zin hebt in een dosis cultuur, kun je het Museo de Belle Artes bezoeken.

Dag 4-6

Als je tijd in Buenos Aires voorbij is, neem dan een vlucht naar Ushuaia; de meest zuidelijke stad ter wereld! Hoewel Ushuaia ooit een afgelegen en afgelegen nederzetting was, is het nu een bloeiende bestemming met meer dan 30.000 inwoners en biedt het een prachtig uitzicht op besneeuwde bergtoppen.

Als je zin hebt in een actief avontuur, kun je een trektocht maken in het nationale park Tierra del Fuego, dat op slechts ongeveer 20 minuten rijden met de bus ligt. Volg het pad langs bergen, bossen en meren en geniet van het prachtige uitzicht vanaf de hele baai.

Een beetje advies: aangezien het weer hier nogal onvoorspelbaar is, is het waarschijnlijk de moeite waard om veel lagen in te pakken voor dit deel van je reis naar Argentinië!

Om uw verblijf in Ushuaia af te sluiten, treedt u in de voetsporen van Darwin en maakt u een boottocht langs het Beagle-kanaal. Hier passeer je de vuurtoren in Puerto Williams, niet alleen de meest zuidelijke nederzetting ter wereld, maar ook de vertrekplaats voor oversteekplaatsen op de Zuidpool.

Dag 7

Vandaag kunt u aan de volgende etappe van uw vakantie in Argentinië beginnen terwijl u weer aan boord van het vliegtuig gaat en naar El Calafate gaat. Bij aankomst kunt u door dit vriendelijke stadje slenteren en enkele van de lokale Patagonische culinaire specialiteiten uitproberen. Wist u dat ze de specialiteiten serveren op planken? Deze kan je thuis ook bestellen via https://www.tapasplanken.nl/

vakantie argentinië
Een mooie reis door Argentinië

Dag 8-9

Waarom gaat u tijdens dit deel van uw vakantie in Argentinië niet zeilen tussen de machtige ijsbergen tijdens een gletsjerboottocht? Dit is meestal een echt hoogtepunt van elke reiservaring in Argentinië! Tijdens deze reis vaar je richting de hoogste gletsjer ter wereld; Spegazinni. Je moet ook je camera gereed hebben om Upsala vast te leggen; de grootste gletsjer ter wereld (groter dan Buenos Aires!)

Tijdens uw verblijf hier wilt u misschien ook de meest gefotografeerde gletsjer van Patagonië, de Perito Moreno, bezoeken (de toegangsprijs is ongeveer 60 peso).

Dag 10-12

Op dag tien van deze ultieme vakantie in Argentinië zwaai je vaarwel naar het ijzige Patagonië en ga je met het vliegtuig naar het noorden naar Bariloche in het Argentijnse merengebied.

Een van de meest populaire toeristische bestemmingen van het land, Bariloche, is een geweldige tussenstop tijdens uw vakantie in Argentinië. Gelegen in het hart van het Argentijnse merengebied, wordt u tijdens dit deel van uw reis door Argentinië getrakteerd op enkele van de meest schilderachtige uitzichten in Patagonië.

U kunt in uw eigen tempo echt van Bariloche genieten. Er zijn tal van activiteiten om uit te kiezen, zoals kajakken over kristalheldere meren die worden omringd door torenhoge pieken en dennenbossen; gewoon mooi! Als u meer van de omliggende gebieden wilt verkennen, kunt u ook een mountainbike huren of misschien gaan paardrijden!

Your Message...Your name *...Your email *...Your website...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *