Bij veel families is het een terugkomend fenomeen, het familieweekend. Meestal gaat het om groepen van 10 tot 30 man. De familieweekenden zijn in te delen in familieweekenden met kinderen en familieweekenden zonder kinderen. Het is een hele klus om de juiste accommodatie te vinden. Waar let je zoal op en wat wil je vooral voorkomen?

Ruimte

Voor de eerste categorie is het belangrijk dat er genoeg ruimte en privacy is. Zeker als het gaat om jonge kinderen. De kinderen moeten immers nog 1 of meerdere keren per dag slapen. Ook voor wat grotere kinderen is het prettig als hun nachtrust niet verstoord wordt door luide stemmen. Een ruime accommodatie met genoeg slaapkamers is een aanrader. Het is goed om dichtbij je accommodatie wat te doen te hebben. Zeker als er kinderen mee zijn is het een hele klus om hiervoor iets te bedenken. Zorg dus dat er in de nabije omgeving een zwembad, dierentuin of speeltuin aanwezig is.

familieweekend
Waar let je op bij het kiezen van een accommodatie voor familieweekend?

Activiteiten

De tweede categorie hoeft wat minder rekening te houden met geluidsoverlast. Zonder kinderen op familieweekend betekent vaak dat je iets andere activiteiten kunt ondernemen. Toch is het voor deze groep ook handig als er activiteiten te doen zijn in de omgeving. Denk hierbij aan speurtochten, escaperooms, stormbanen of het rondrijden op een solex.

Voor alle familieweekenden geldt dat ruimte in en om de accommodatie fijn is. Lekker buiten voetballen of jeu de boules spelen is heerlijk. Het is prettig als er in de directe omgeving niet al te veel andere groepen zijn. Een groep maakt hoe dan ook lawaai. Het is vervelend anderen te storen of zelf gestoord te worden. Een ruime keuken is een must op familieweekend. Een plaats waar alle boodschappen kunnen staan en alle drankjes koel kunnen worden weggezet. Een plaats om met zijn allen te kunnen eten en drinken. En waar je met je hele familie kan genieten! Meer reisinformatie vind je op OnlineTravelers

 

Your Message...Your name *...Your email *...Your website...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *