Vorige zomer was ik op een doorreis naar Amerika. Erg leuk, maar je moet aan een aantal zaken voor je op reis gaat naar het gedroomde land. Om jullie te helpen, heb ik een aantal tips voor je opgeschreven.

Schaf een koffer met TSA-slot aan

Een koffer met een TSA-slot is verplicht in Amerika. Doe je dit niet, heb je de kans dat je koffer niet wordt toegelaten tot het vliegtuig. Sinds 9/11 is het voor de douane toegestaan om je koffer te controleren met wat er inzit. Je moet een TSA-slot zien als een soort slot waar een medewerker van de douane de koffer kan openen met een loper.

Koop een paspoort

Ik kwam er gelukkig net op tijd achter; omdat je gaat reizen buiten de EU is het verplicht om een paspoort te hebben. Een ID-kaart voldoet hier echter niet aan. Zodoende moet je op tijd je paspoort aanschaffen.

Vul reden van verblijf van te voren in.

Je kan niet zomaar naar Amerika. Je moet van te voren op het internet een formulier invullen voor je het vliegtuig instapt. Sinds 9/11 willen de Amerikanen weten waarom je naar de Verenigde Staten komt. Je moet dus goed opletten wat je invult en waarom.

Hierboven heb ik dus een aantal tips opgeschreven voor je op vakantie gaat naar de Verenigde Staten. Doe er je voordeel mee. Ik weet zeker dat je wat hebt aan de bovenbeschreven tips!

 

 

Your Message...Your name *...Your email *...Your website...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *