Nog even lekker het mooie weer opzoeken deze zomer? Ga net zoals velen nog een weekendje genieten van het lekkere weer in Barcelona. We hebben een paar leuke bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet.

Verken de prachtige architectuur van Gaudi

Barcelona is de stad van Antoni Gaudi, de beroemde architect. Bijna 2000 gebouwen in de stad zijn ontworpen door de Spanjaard. In de stad kun je veel van zijn meesterwerken ontdekken, met als bekendste werk de Sagrada Familia. Een absolute aanrader om te bekijken wanneer je de stad bezoekt.

Lekker bakken op het strand

Barcelona is één van de beste strandsteden van de hele wereld. Vanuit de stad ben je in enkele minuten op het strand en kun je genieten van heerlijk fris water. De stad heeft een aantal stranden waar je heerlijk kunt liggen.

Wil je een iets minder toeristisch plekje?

Dan raden we je het Bogatell strand aan. Dit strand bevondt zich net buiten de stad en is voornamelijk populair bij de bewoners van de stad zelf. Een ideale plek dus om lekker van de zon te genieten zonder te veel toeristen.

Ook zijn hier een aantal beachvolleybalvelden te vinden waar je ook nog even sportief kunt doen. Neem je strandhandoek, zonnebril en volleybal mee en je bent ready to go.

Uitgezond? Even lekker bijkomen met heerlijk eten

Ben je klaar met zonnen? Een plek die je natuurlijk niet mag missen is La Rambla. Deze bekende boulevard loopt door het centrum van de stad en bruist van de gezelligheid. Hier kun je lekker even bijkomen van je trip of genieten van de gezelligheid.

Ook kun je hier wat souverniers kopen in één van de vele winkeltjes. Daarnaast zijn hier veel terrasjes te vinden waar je kunt genieten van de heerlijke Catalaanse keuken. Perfect dus voor na een lange dag de stad en het strand verkend te hebben.

Een mooi gegeven is dat het openbaar vervoer goed geregeld is in Barcelona, zo raden we je aan om gebruik te maken van de metro of om een auto te huren. Zo kun je in korte tijd veel van de stad zien. Met deze tips maak je jouw weekendje in Barcelona onvergetelijk.

Your Message...Your name *...Your email *...Your website...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *