Sta jij op het punt om een fietsvakantie te organiseren voor jezelf, je gezin of voor vrienden? Dan is het van groot belang dat je de juiste voorbereiding fietsvakantie treft. Hierdoor weet je zeker dat je tijdens of achteraf geen spijt krijgt van bepaalde beslissingen die je hebt genomen. In dit artikel zullen we een aantal tips geven zodat je zeker weet dat je niet voor verrassingen te komt staan.

Kies een comfortabele fiets uit

Een goede en comfortabele fiets is onmisbaar als je een fietsvakantie gaat organiseren. Om deze reden is het goed om van tevoren hier aandacht aan te besteden. Hierdoor weet je zeker dat je comfortabele kilometers maakt zonder dat je pijn krijgt aan bepaalde lichaamsdelen. Fietsen van het merk Giant zijn over het algemeen comfortabel en zeker aan te raden voor een fietsvakantie. Om extra relaxed te fietsen is een fiets met meerdere versnellingen zeker aan te raden. Hiermee kom je met gemak iedere heuvel op!

fietsvakantie
Tips voor een goede voorbereiding van jouw fietsvakantie

Plan leuke momenten in

Natuurlijk is fietsen het hoofddoel van je vakantie, maar probeer ook zeker leuke activiteiten tussendoor te plannen. Kom je toevallig langs een stad met leuke bezienswaardigheden? Plan dan ook wat tijd in om deze te bezoeken en om foto’s te maken ter herinnering van jouw leuke fietsvakantie. Daarnaast kun je tijdens deze pauze ook even op adem komen om vervolgens de volgende kilometers af te leggen. Denk bij het inpakken van je spullen goed na wat je als eerste nodig zult hebben. Het is namelijk wel zo prettig om tijdens je pauze ook volledig tot rust te komen in plaatst van te blijven zoeken waar je jouw thermoskan hebt ingepakt.

Regel op tijd een accommodatie

Als je op fietsvakantie gaat, is het vanzelfsprekend dat je niet 24 uur per dag blijft fietsen. Probeer daarom altijd goed een route uit te stippelen inclusief overnachtingen. Hierbij is het goed om van tevoren de accommodatie te reserveren. Het zou namelijk erg vervelend zijn als je een hotel op het oog hebt, maar bij aankomst je te horen krijgt dat het hotel volgeboekt zit. Probeer daarom altijd van tevoren te reserveren om te voorkomen dat je achteraf voor verrassingen komt te staan. Mochten alle hotels vol zijn, probeer dan eens een knusse B&B bij mensen thuis. Door te kiezen voor een B&B kom je ook op onontdekte plekken waar je in alle rust kunt genieten van de omgeving. Daarnaast ontmoet je ook nieuwe mensen die je kunnen vertellen over de omgeving waarin je verblijft.

Your Message...Your name *...Your email *...Your website...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *