Ons grote buurland Duitsland is een boeiend land waar veel te ontdekken valt. Je kan er van de natuur genieten in het bergachtige gebied in het zuiden van het land of aan de stranden in het noorden. Hou je meer van steden dan valt er genoeg te beleven in de hoofdstad Berlijn of steden zoals Keulen, Hamburg, Frankfurt en Düsseldorf.

Wijnroute

De Duitse wijnroute is een toeristische route die loopt van Schweigen-Rechtenbach naar Bockenheim, door het wijngebied de Pfalz. De route is 85 km lang en gaat langs mooie wijndorpjes waar regelmatig wijnfeesten georganiseerd worden. Voor wandelaars en fietsers zijn routes aangelegd en op de laatste zondag in augustus wordt de route autovrij gehouden.

Klimaat 

Ondanks het feit dat Duitsland een gematigd zeeklimaat heeft wisselt het klimaat naarmate je verder in heuvelachtig of bergachtig gebied komt. In de wintermaanden kan het vaak behoorlijk koud zijn met een wind uit het noorden of uit het oosten. In de zomer is het gemiddeld iets warmer dan in Nederland maar net als hier kan je een wisselvallig weerbeeld treffen in Duitsland.

Duitse keuken

In veel Duitse gerechten wordt vlees en dan vooral worst gebruikt. Bockwurst, Bratwurst en de zeer bekende Currywurst zijn heel populair, vooral ook bij de toeristen. Verder zijn Sauerkraut en Kartoffelsalat typisch Duitse gerechten.

Your Message...Your name *...Your email *...Your website...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *