Buitenlandse stedentrips zijn populair. Je knapt er van op. En als we dan in een leuke stad zijn, struinen we graag even over een knus marktje. Maar als je niet naar het buitenland gaat kan je dat ook doen! In Nederland hebben we namelijk genoeg leuke weekmarkten om te bezoeken. Maak er eens een dagje uit van. Combineer een bezoek aan een binnenstad met een bezoekje aan de markt. Ga naar een museum en slenter daarna over de markt. Inspiratie nodig? De leukste weekmarkten vind je hier!

1. Leiden

Op woensdag en zaterdag verandert de historische binnenstad van Leiden in een uitgebreide markt met ruim 200 kramen. De markt is rondom de Nieuwe Rijn, midden in het centrum. Van vis tot fiets, van brood tot bloemen, van noten tot kleding… Je vindt hier echt alles. Gecombineerd met een bezoek aan één van de vele musea in Leiden. Kortom: een prima dagje uit!

2. Woerden

Woerden ligt midden in het Groene Hart en is al eeuwenlang een échte marktstad. Van oudsher brachten de boeren uit de omliggende gebieden hun waren naar Woerden om te verkopen en dat is nog steeds zo. De weekmarkt in Woerden is op iedere woensdag. Hierbij verandert het Kerkplein in een streekmarkt. Met kwaliteitsproducten uit eigen streek. Maar inmiddels kun je er ook terecht voor ambachtelijke producten vanuit de hele wereld. En tijdens de zomermaanden is op de zaterdagochtenden ook een kaasmarkt waar lokale kaasboeren hun kazen verhandelen. Folklore, dat zeker… Maar je koopt er ook een lekker stuk boerenkaas!

3. Den Haag

De Haagse markt is de grootste onoverdekte warenmarkt van Nederland. Alle culturen komen hier samen. Je kunt vier dagen (maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag) per week heerlijk slenteren langs alle marktkramen. Je hoeft niet bang te zijn dat je snel bent uitgekeken. De markt is groot genoeg, met drie looppaden van ruim 800 meter lang! De Haagse Markt bevindt zich aan de Herman Costerstraat in Den Haag.

weekmarkten
Weekmarkten zijn nog altijd een groot fenomeen in Nederland.

4. Utrecht

Ben je op zoek naar leuke stofjes om zelf kleding te maken of een stoel een tweede leven te geven. De Breedmarkt in Utrecht verandert iedere zaterdagochtend in de Lapjesmarkt, de grootste stoffenmarkt van Nederland. Er staan wekelijks tientallen kramen vol bijzondere stofjes en fournituren. Van leer tot gordijnstof tot knopen, ritsen en accessoires voor de naaimachine, je vindt hier alles wat je nodig hebt. En rondom de markt zijn genoeg leuke restaurants te vinden voor een heerlijke lunch na afloop.

5. Slecht weer markten

Is het slecht weer? Ook dan kun je naar de markt! In Amsterdam bijvoorbeeld, naar de Foodhallen. Of in Rotterdam, naar de Markthal. De nadruk bij deze markten ligt op food, allerlei soorten etenswaren. Maar dan ook écht vanuit alle windstreken. Beide markten zijn heerlijk overdekt en hierdoor ook op een regenachtige dag een prima dagje uit.

 

Ook in Nederland is een bezoekje aan de markt meer dan de moeite waard. Zeker als je er een dagje uit van maakt, dan heb je toch een beetje het vakantiegevoel. En dat zonder ver weg te gaan! Welke markt kies jij?

 

Meta description

Een dagje uit is leuk. Zeker als zo’n dagje uit combineert met een bezoek aan één van de vele markten in Nederland. Welke markt kies jij? Bekijk ze hier!

Your Message...Your name *...Your email *...Your website...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *