Wanneer je van plan bent om Londen te gaan bezichtigen zal je daar zeker geen spijt van krijgen. Er zijn volop bezienswaardigheden. Het is ook een prachtige stad om er doorheen te lopen. De stad is schoon en is voorzien van geweldige gebouwen. Ook de straten waar je doorheen loopt zijn bijna allemaal even mooi. Daarbij komt ook nog dat de Engelse bevolking aardig en behulpzaam is. Het is wel een drukke stad en wanneer je oversteekt moet je uitkijken. Het verkeer rijdt links en dat zijn we natuurlijk niet gewend. Een bezoek aan Londen zal zeker niet goedkoop zijn.

De bezienswaardigheden
Wat je zeker moet doen is een bezichtiging aan Buckingham Palace. Het is de woning van de Britse koningin. Het gebouw telt in totaal 775 kamers. Het is er altijd druk met toeristen. Rond 11.00 uur is de wisseling van de wacht. Bij het paleis hangt een bord waarop staat wanneer dat allemaal plaatsvindt. Wanneer je in de maand augustus of september gaat dan is het gebouw geopend voor publiek. Dan is de koninklijke familie zelf op vakantie. Ook de tuin zal je verbazen. Er groeien meer dan 350 soorten wilde bloemen.

Een bezoek aan de Tower Bridge mag zeker niet ontbreken. Het is een van de bekendste bezienswaardigheden van Londen. Het is een basculebrug uit de Victoriaanse tijd. De brug loopt over de Thames. Tegenwoordig kan men de brug elektrisch openen en sluiten.

De Westminster Abby is een prachtige kerk waar William en Kate zijn getrouwd. Hij is al vele jarenlang het decor van koninklijke bruiloften en begrafenissen. Er liggen vele beroemdheden begaven.

De Big Ben is een beroemde klokkentoren. Hij is ruim 96 meter hoog en heeft vier wijzerplaten. Alleen al de wijzer, die de minuten moet aangeven, is 14 meter lang.

Indien de mogelijk er is om tijdens een tennistoernooi Wimbledon te bezoeken is dat iets dat je zeker moet doen. Het is het oudste tennistoernooi ter wereld. Het is een gandslamtoernooi. Het is ook het grootste grastennistoernooi ter wereld. Wanneer je er rondloopt zal je veel beroemdheden kunnen aanschouwen. Het is zeker de moeite waard om een keer mee te maken. Op Wimbledontickets.nl kan je van te voren kaarten kopen, die je toegang geven tot het evenement.

Zo kun je in Londen veel bezienswaardigheden gaan bekijken. Enkele anderen zijn bijvoorbeeld Hyde Park, Harrods, Tate Modern, Dickens House en nog vele anderen. Plan je reis goed zodat je zoveel mogelijk kan gaan bekijken.

Your Message...Your name *...Your email *...Your website...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *