Veel mensen dromen ervan om hun eigen camper te hebben. En daar is natuurlijk niks mis mee, maar voordat je tot aanschaf overgaat, moet je alles in overweging nemen zoals je tijd en inzet, het kostenplaatje en de reisdoelen. Met onderstaande tips kom je er misschien achter dat een camper huren voor je avonturen de betere en meer kosteneffectieve optie is voor je reisdoelen, of misschien dat het verstandiger is om een camper te kopen. Hieronder vind je enkele overwegingen waarmee je rekening moet houden bij je beslissing om te huren of te kopen.

Hoe vaak ga je het gebruiken?

Hoe vaak zul je het voertuig gebruiken? Ben je van plan fulltime in het voertuig te gaan wonen? Gebruik je het voor zeer lange reizen? Hoe vaak zal het voertuig precies gebruikt worden? Misschien is het de moeite waard om eerst een paar kortere reizen uit te proberen voordat je jezelf volledig gaat vastleggen. Als je van plan bent de camper slechts deeltijds te gebruiken voor kortere avonturen, bekijk dan je kalender en bedenk hoe vaak je het denkt te gebruiken. Is het de moeite waard om de camper te kopen of is het verstandiger om het te huren?

 

Een camper bij het water
Een camper bij het water

Wat zijn de kosten?

De aankoop van een camper is een grote investering. Je moet rekening houden met verschillende factoren. Je moet rekening houden met de kosten van voertuig + opbouw + registratie + verzekering + opslag + onderhoud + enz.  Je moet nagaan of de hoeveelheid tijd die je het voertuig gebruikt deze kosten kan rechtvaardigen? Als je denkt dat je slechts een paar korte reizen per jaar zult maken, dan kan het verstandiger zijn om te huren. Als je vaker reist, fulltime, of over terrein dat zeer gespecialiseerde aanpassingen, expertise en verzekering vereist, dan kan het verstandiger zijn om te kopen.

Waar wil je naar toe reizen

Wat is je reisstijl? Als je geïnteresseerd bent in zeer extreme offroad reizen, dan heb je waarschijnlijk beperkte huurmogelijkheden, maar dit zal afhangen van waar je naartoe gaat en wat je reisdoelen zijn. Bepaal je favoriete reisstijl, reislocatie, reisduur en hoe vaak je op avontuur gaat over uitdagend terrein om te beslissen of het zinvoller is om te huren of te kopen voor dit soort expedities. Zijn de landschappen en klimaatzones die je wilt bezoeken zeer gevarieerd? Dan kan het zinvoller zijn om voor elk van je reizen het juiste voertuig te huren dan slechts één reisvoertuig te bezitten dat misschien niet geschikt is voor de vele verschillende soorten reizen en avonturen die je in gedachten hebt.

Conclusie

Zelfs als je besluit te kopen, is huren voordat je koopt vaak een goede strategie om verschillende voertuigen te testen en te bepalen wat het beste bij jou past. Hopelijk heeft dit artikel je tot nadenken aangezet en je de voor- en nadelen van huren versus kopen van je eigen avontuurlijke huis op wielen op orde gezet. 

Your Message...Your name *...Your email *...Your website...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *